Sjajan početak nove decenije sportova na vodi

Sjajan početak nove decenije sportova na vodi

boot Diseldorf 2020 izuzetno uspešan ++++ veliki optimizam u surferskoj zajednici i među izlagačima

Sajam boot u Diseldorfu je na sjajan način i sa velikim uspehom započeo novu deceniju. Posetioci su bili oduševljeni širinom programa izborom proizvoda i usluga koje je predstavilo 1.900 izlagača u 17 hala. Jedinstvena kombinacija stimulativnog umrežavanja, uspešnog poslovanja i nezaboravnih iskustava je tokom devet dana sajma oduševila međunarodne predstavnike zajednice sportova na vodi.
Verner Dornscheidt, generalni direktor Messe Dusseldorf je dao rezime: “boot se razvio u nešto više od pukog
sajma – to je događaj sa ogromnim inovativnim i ekonomskim značajem, koji istovremeno predstavlja strast prema vodenim sportovima. U proteklih nekoliko dana ovaj sajam je pokazao neverovatnu privlačnost za posetioce iz celog sveta.”

Više od 250.000 ljubitelja vodenih sportova (2019: 247.700) iz 106 zemalja doputovali su u Diseldorf na boot 2020. Otprilike četvrtina njih bili su međunarodni posetioci. Njihove matične zemlje su uglavnom bile Holandija, Belgija, Velika Britanija, Švajcarska, Italija, Francuska, SAD i Kanada. „Ovaj veliki udeo u stranih posetilaca pokazuju da smo se novim konceptom sajma vrlo dobro pripremili za budućnost“, objašnjava direktor sajma boot Petros Michelidakis, i dodaje:„Ovde u Diseldorfu – u srcu Severne Rajne-Vestfalije koja nema more – uspeli smo da stvorimo najvažniju međunarodnu platformu za sportove na vodi. Boot je na impresivan način pokazao ogromnu inovativnost ove industrije. Fokus je bio na alternativnim pogonskim sistemima, izgradnji brodova iz obnovljivih sirovina
i međunarodnim projektima zaštite okeana.”

Za industriju sportova na vodi, boot 2020 predstavlja prekretnicu na putu ka uspehu. Jurgen Tracht, direktor Nemačke
Pomorska federacija: „Nove odluke treba donijeti na početku godine na privatnim i profesionalnim terenima za sportove na vodi. Široki niz različitih opcija dostupnih pri pokretanju ne nudi samo trgovinu predstavnici, ali i ljubitelji vodenih sportova najveći mogući izbor. Nigdje drugdje u svijetu ne postoji tako velik izbor jedrilica i motorni brodovi. Puno je eksponata za novopridošle kad se poklopi, sa „start čamcem“ i počnite jedriti“, pa zaključuje: „Dobra čizma ima tradicionalno je bio povoljan znak za sljedeće vodene sportove godišnje doba.”

Boot 2020 zabeležio je čak 96 procenata zadovoljnih posetiocilaca. Petros Michelidakis sa zadovoljstvom prenosi da je „novi, vrlo jasan plan hala sa posebnim šetnjama za različite ciljne grupe bio pravi uspeh. Gosti sajma boot mogli su samostalno da planiraju svoj obilazak sajma uz ‘Power Walk’ kroz hale 1 do 9 za ljubitelje motornih čamaca, ‘Šetnju mornara’ u halama od 15 do 17, ‘Šetnju letovanja’ kroz hale 13 i 14, ‘Ronilačku šetnju’ u halama 11 i 12 i ‘Surferski hotspot ‘u Hali 8a.

Proizvođači ronilačke opreme, i ponuđači putovanja i destinacija imali su takođe koristi od novog koncepta hala. U halama 11 i 12 bili su odlični uslovi za ljubitelje ronjenja. Više od 400 izlagača predstavljalo je gotovo celokupnu međunarodnu zajednicu. Ronilački bazen za početnike i ronilački toranj za iskusne ronioce privukli su ogromnu pažnju posetilaca. Novi trendovi poput „sirena“ bili su jednako popularni među posetiocima kao i očaravajući scenski program sa takvim međunarodnim zvezdama kao što je Pierre-Ives Kousteau i okeanske aktivistkinje poput Emili Penn ili Hannes Jaenicke.

Naredni boot 2021 održava se u Diseldorfu od 23. do 31. januara.