EuroShop 2020: Visoka internacionalnost potvrđuje vodeću poziciju u maloprodajnoj branši

Maloprodaje ulažu u emocionalizaciju i digitalizaciju +++ Glavna tema: povezivanje putem interneta i kupovina van mreže +++ Fokus na održivost +++ 10 izlagača iz Srbije

Vodeći svetski sajam za opremanje maloprodajnih objekata i unapređenje maloprodaje, EuroShop 2020, završen je u četvrtak (20. februara) nakon pet uspešnih dana: 2.300 izlagača iz 57 zemalja odlazi iz Diseldorfa sa velikim brojem kvalitetnih kontakata i zaključenim poslovnim ugovorima. 94.000 posetilaca doputovalo je na sajam pored Rajne da bi prikupili informacije o novim proizvodima, trendovima i konceptima za maloprodavce i njihove partnere u 16 ​​izložbenih hala.

„Oduševljeni smo što se EuroShop još jednom uspešno pokazao kao najrelevantnija platforma za svetsku maloprodajnu zajednicu kada su u pitanju trendovi, inspiracije i umrežavanje. Naši izlagači zaslužuju najviše pohvale za vernost. Svojom inovativnom snagom ponovo su dokazali glavnu atrakciju čitave industrije “, rekao je Erhard Vinkamp (Wienkamp), generalni direktor Messe Dusseldorf, izrazivši veliko zadovoljstvo rezultatima EuroShop-a 2020.

Izlagači su posebno pozdravili veliko međunarodno prisustvo na EuroShop-u. 70% publike doputovalo je u Diseldorf iz inostranstva. Velike delegacije dolazile su na primer iz Brazila, Australije i Novog Zelanda. Stručni posetioci iz ukupno 142 zemlje prisustvovali su EuroShop-u 2020.

„Ovaj visoki nivo međunarodnog interesovanja očigledno govori o dinamici globalnog maloprodajnog sveta i izuzetnoj poziciji koju EuroShop uživa kao njegov ekonomski motor“, rekao je Michael Gerling, predsednik Savetodavnog odbora EuroShop-a i izvršni direktor EHI Retail Instituta u Kelnu.

„Uspeh e-trgovine je pravo ohrabrenje za maloprodavce: shvatili su da moraju da svojim kupcima osim asortimana pruže dobre razloge za ulazak u prodavnice. Ova vrsta konkurencije je maloprodaju u celini podigla na viši nivo kvaliteta. Ulaže se u opremanje prodavnica kako bi se stvorio svet doživljaja za kupce”, objašnjava Gerling i dodaje:” Osim toga, digitalizacija maloprodaje je u porastu. Ona sa jedne strane omogućava trgovcima da svojim kupcima pruže još više usluga i povezuju online i offline kanale, a sa druge strane pojednostavljuje tokove procesa, logistiku i još mnogo toga. ” Na EuroShop-u 2020 je digitalna transformacija je bila ključni fokus i u smislu postizanja najviše moguće energetske efikasnosti i održivosti.

Izlagači su istakli visok nivo stručnosti posetilaca manifestacije i naročito velik broj donosilaca odluka, jer je 70% gostiju sajma bilo na pozicijama u top menadžmentu. Mnogi od njih su posetili EuroShop kako bi se upoznali sa trendovima u maloprodaji i najboljim primerima iz prakse na nekim od osam platformi za predavanja. Raznovrsni program predavanja je pokrio teme kao što su tehnologija u maloprodaji, arhitektura i dizajn prodavnica. Brojevi govore sami za sebe: 96% gostiju sajma bilo je zadovoljno posetom i potvrdili su izvanrednu poziciju EuroShop-a kao barometra trendova, platforme za povezivanje i najvećeg događaja za maloprodajnu branšu. Zbog trenutne situacije povezane sa Corona virusom, ovogodišnji EuroShop je zabeležio 19.000 posetilaca manje nego na rekordnom događaju 2017. godine.

Srbiju je predstavljalo rekordnih 10 izlagača koji su u velikom broju istakli zadovoljstvo brojem i kvalitetom ostvarenih kontakata. Osim tradicionalnih učesnika kao što su BG Reklam, Belwood Hangers, Propulzija i Galeb Grupa, na EuroShop-u su po prvi put nastupili Andrić Company, Medan LOA, Cards Print, Fiscal Solutions, Studio M i LAVA Sistemi.

Naredni EuroShop biće održan u Diseldorfu od 26. februara do 2. marta 2023. godine.

Saopštenje za štampu na engleskom:

https://www.euroshop-tradefair.com/en/Press/Press_Material/Press_releases/EuroShop_2020_Final_Press_Release_High_Degree_of_Internationality_confirms_Global_Leading_Function_for_Retail?lang=1&local_lang=2

Fotografije:

http://medianet.messe-duesseldorf.de/press/euroshop/main

Logo:
https://www.euroshop-tradefair.com/en/Exhibitorinfo/Services_for_exhibitors/Logos_Banner