O nama

Ko smo mi?

ProExpo d.o.o. je zvanični zastupnik Deutsche Messe Hannover i Messe Düsseldorf, dve vodeće nemačke sajamske kuće. Sa više od 30 godina iskustva, pružamo podršku izlagačima, posetiocima i novinarima sa područja Srbije i Crne Gore na prestižnim sajamskim manifestacijama u koje se između ostalog ubrajaju CeBIT, Hannover Messe, Interpack, K, EuroShop, Drupa, Medica, CeMAT, Ligna, EMO, kao i brojne izložbe koje se održavaju širom sveta.

Misija i vizija:

Povezivanje privreda Srbije i Crne Gore sa privredom Nemačke i celog sveta kroz nastupe domaćih subjekata na sajmovima u Hanoveru i Diseldorfu, kao i na sajmovima koje ove dve sajamske kuće organizuju širom sveta.
Cilj nam je da aktivno učestvujemo u unapređenju i razvoju tržišta u Srbiji i Crnoj Gori i doprinesemo jačanju izvoznih sposobnosti domaćih kompanija. Ovaj cilj se realizuje u saradnji sa nadležnim institucijama organizovanjem učešća na međunarodnim sajmovima putem nacionalnih štandova, gajenjem partnerskih odnosa sa kompanijama putem samostalnih izlaganja preduzeća, organizovanjem poseta stručnjaka pojedinim sajmovima, političkih i privrednih delegacija, novinara, organizovanjem susreta privrednika i kongresa.
Kontinuiranim usavršavanjem i razvojem nastojimo da ponudimo što kvalitetnije usluge našim klijentima i budemo partner od poverenja (pouzdan patner) na svim tržištima na kojima nastupamo.

Osnovne aktivnosti:

• Pružanje informacija i besplatnih konsultacija svim zainteresovanim subjektima o sajmovima koje zastupamo
• Organizacija nastupa i poseta sajmovima
• Organizacija konferencija za novinare
• Saradnja sa državnim institucijama, lokalnim vlastima i udruženjima
• Saradnja sa turističkim agencijama
• Promotivne aktivnosti

Istorijat

Prvo Predstavništvo sajma Hanover “Deutsche Messe-und Ausstellungs AG Hannover” otvoreno je u Beogradu još u oktobru 1974. godine u Zavodu za ekonomsku propagandu PKJ za celu teritoriju tadašnje SFRJ. Osoba zadužena za poslove Predstavništva i kontakte sa sajmom Hanover bila je Đurđica Hadži-Pavlović, dipl.ek. Od 01.01.1990. Uprava sajma Hanover, tada pod nazivom Deutsche Messe AG Hannover, odlučila je da zastupanje svojih interesa u Jugoslaviji poveri lično gospođi Hadži-Pavlović, koja je od jula 1989. već imala sopstveno privatno preduzeće za poslove izvoza-uvoza, zastupanja, marketinga, turizma. Od 1. jula 2004. potpisan je ugovor o zastupanju još jednog velikog sajamskog društva – Messe Düsseldorf – za područje Srbije i Crne Gore.

Od 1. januara 2006. zastupstvo Deutsche Messe AG i Messe Düsseldorf uspešno predstavlja interese ova dva nemačka sajamska društva u Srbiji i Crnoj Gori pod imenom ProExpo d.o.o. Od novembra 2009. godine ProExpo d.o.o. vodi Nemanja Hadži-Pavlović.