Blistavi svet metala učvršćuje svoju poziciju međunarodnog lidera

Blistavi svet metala učvršćuje svoju poziciju međunarodnog lidera

Nakon pet uzbudljivih dana na sajmu, u subotu 29. juna uspešno je završen blistavi svet metala. Kvartet sajmova je učvrstio svoju vodeću međunarodnu poziciju kao najvažnija sajamska platforma za metalurgiju i tehnologiju livenja na svetu. Dinamičnu atmosferu u dvanaest hala diseldorfskog sajma oblikovale su brojne investicije, spontani poslovi, živa diskusija i razmena iskustava između izlagača i profesionalnih posetilaca. Rezultati su bili odlični, kako za izlagače tako i za posetioce GIFA, METEC, THERMPROCESS & NEWCAST, posebno u smislu kakva međunarodne demografija u odnosu na prethodna izdanja ova 4 sajma: 70% izlagača je došlo iz inostranstva (65% u 2015) uz 66% međunarodnih posetlaca (62% u 2015. godini).

Faktori za uspeh: međunarodni karakter i posetioci koji mogu da donose odluke

„Sa približno 2.360 izlagača iz celog sveta, GIFA, METEC, THERMPROCESS & NEWCAST su pokrili gotovo kompletno međunarodno tržište. Ovde su zastupljeni globalni igrači, mlade inovativne firme i ponuđači specijalizovanih tehnologija“, kaže Friedrich-Georg Kehrer, ​​globalni direktor portfelja za tehnologije metala i protoka u Messe Dusseldorf GmbH. Oko 72.500 posetilaca iz 118 zemalja prošlo je kroz sajamske hale tokom pet dana. Potražnja za metalurgijom i tehnologijom livenja iz Evrope je bila naročito velika, sa rastućim brojem kupaca iz Azije. To se odražava i u rangiranju zemalja po broju posetilaca: Kina i Indija su na samom vrhu, zatim slede Italija, Turska, Japan, Francuska i Rusija. „Mešavina nacija u demografiji naših posetilaca i izlagača je ključni faktor za uspeh blistavog sveta metala. To je ono što ovaj četvorostruki sajam čini tako jedinstvenim. GIFA, METEC, THERMPROCESS & NEWCAST su apsolutno nezaobilazni za stručnjake u oblastima metalurgije i livenja iz celog sveta “, nastavlja Kehrer.

To potvrđuje Heinz Nelissen, predsednik sajmova GIFA i NEWCAST i izvršni direktor Vesuvius GmbH FOSECO Foundry Division: “Odmah nakon početka sajma, sva neizvesnost uzrokovana ekonomskim padom jednostavno je podignuta, a navala posetilaca bila je ogromna. Ogroman broj visokokvalitetnih posetilaca, iz najrazličitijih zemalja, došao je da vidi inovacije naših izlagača “, rekao je Nelisen. “Pre svega, digitalizacija, automatizacija, aditivna proizvodnja i efikasna upotreba resursa bili su ključne tačke razgovora. Nesumnjivo smo dokazali da je GIFA ojačala svoj status globalnog lidera. Drugi važan faktor za uspeh, uz raznovrsnost internacionalnosti je kvalitet posetilaca: više od dve trećine njih radi u višem i srednjem menadžmentu u svojim kompanijama i kao takvi imaju direktan uticaj na investicione odluke “. Dr ing. Joachim G. Vunning, predsjednik THERMPROCESS i CEO VS Varmeprozesstechnik GmbH, takođe je to potvrdio kao izlagač: “Raspoloženje je neverovatno. Blistavi svet metala zaista stimuliše investicione odluke, a to je upravo ono što je potrebno našoj industriji. ”

Kvartet sajmova: Pokretač globalnog trenda


Kvartet sajmova metalurgije se još jednom pokazao kao pokretač trendova i inovacija. Mega trendovi, kao što su aditivna proizvodnja i industrija 4.0, prožimali su i ujedinili sve sajamske hale. Ovi trendovi su naišli na veliki interes stručnih posetilaca. Teme energetske efikasnosti i uštede resursa takođe su igrale značajnu ulogu u pratećim događajima, koji se mogu videti najbolje u ecoMetals Trails, na primer. Utisak Burkharda Dahmena, predsednika METEC-a i predsednika Upravnog odbora SMS Grupe, takođe je bio pozitivan: „Ovogodišnji METEC šalje jasnu poruku i predstavlja znak budućnosti za metalurgiju i proizvodnju čelika. Izlagači su predstavili koncepte rešenja koji su prvenstveno odražavali futurističke karakteristike za industriju: eko metale, aditivnu proizvodnju, održivost i digitalizaciju. Sada moramo da iskoristimo ovaj duh i da radimo u tom pravcu kako bi stvorili uspešnu budućnost. Jedva čekam da vidim rezultate METEC-a 2023. ”

Naredni blistavi svet metala, koji se sastoji od vodećih sajmova GIFA, METEC, THERMPROCESS & NEWCAST, biće održan u junu 2023, a tačan datum će biti određen u narednih nekoliko meseci.