HANNOVER MESSE 2019 (1–5 April)

HANNOVER MESSE 2019: Korak dalje u budućnost – Industrija 4.0 sreće veštačku inteligenciju

Vodeći svetski sajam industrijskih tehnologija Hannover Messe će u 2019. fokus staviti na pitanje veštačke inteligencije (AI). Organizator sajma je zato za vodeću temu naredne godine odabrao “Integrated Industry – Industrial Intelligence” (Integrisana industrija – Industrijska inteligencija) koja podrazumeva digitalno povezivanje ljudi, mašina i podataka kroz zajedničke digitalne platforme, čime se umnožava znanje i optimizuju proizvodni procesi.
Ova tema ukazuje na sve veći značaj veštačke inteligencije i mašinskog učenja u industriji i u energetskom sektoru. Na dnevnom redu industrijskog sajma sve više se ističu teme efikasnog korišćenja energije i autonomnih proizvodnih procesa, kao i izazovi u pogledu interfejsa, protokola i bezbednosti. “Veštačka inteligencija ima potencijal da izazove pravu revoluciju u industriji i energetskom sektoru”, kaže dr Jochen Kockler, direktor kompanije Deutsche Messe. “Ljudi uče mašine da se ponašaju i reaguju logično i svrsishodno u cilju zadovoljavanja potreba korisnika. AI sistemi generišu znanje i sposobni su da kontinuirano optimizuju uslove rada na osnovu podataka i algoritama i sa sigurnošću predvide greške i kvarove u proizvodnim procesima, u električnim mrežama ili logistici. “
Najznačajniji svetski sajam industrijskih tehnologija Hannover Messe 2019 održaće se od 1. do 5. aprila 2019. Dobro poznate izlagačke oblasti: Integrated Automation, Motion & Drives (IAMD), Energy, Industrial Supply, Digital Factory, ComVac, Research & Technology popuniće 24 sajamske hale u Hanoveru, a kao i svake neparne godine, poseban akcenat će biti na hidraulici, pneumatici i pogonskim tehnologijama. Srpske firme Comel, Fabrika Mernih Transformatora (FMT) i Plamen nastupiće kao izlagači u oblasti energetike, a u oblasti hidrauličkih, pneumatičkih i elektrohidrauličkih rešenja predstaviće se PPT Armature. Nacionalni štand Srbije sa 10 izlagača organizovaće Privredna Komora Srbije i Razvojna Agencija Srbije.
Zemlja partner biće Švedska a na Hannover Messe očekuje se više od 220.000 stručnih posetilaca iz celog sveta.

Fotografije možete preuzeti na:
https://www.hannovermesse.de/en/register-plan/for-journalists/press-services/press-material/