Sajam nautike i sportova na vodi boot se uspešno vratio

Sa gotovo 237.000 posetilaca iz preko 100 zemalja i više od 1.500 izlagača 68 nacija, sajma nautike boot se vratio na impresivan način, nakon dve godine pauze zbog pandemije. „Uprkos tome što nije imao lake okolnosti, boot 2023 je ispisao priču o uspehu. Tako pozitivan rezultat nismo mogli sebi da dozvolimo da sanjamo”, kaže šef sajma Diseldorf Volfram Diner.

Ključni svetski igrači su bili tu u svim oblastima, bilo da su u pitanju motorni čamci, luksuzne jahte, jedrilice, ronjenje, sportsko veslanje, oprema ili destinacije za odmor na vodi. Termini za gledanje jahti i čamaca su bili potpuno popunjeni, a kompanije su prijavile veliku prodaju čamaca i prateće opreme. Hale su takođe obeležili ronjenje i drugi popularni sportovi na vodi, dodaje direktor sajma boot Petros Mihelidakis: “Raduje nas što nautičkoj industriji možemo da pružimo ovu platformu, i da je boot uspeo da se uspešno predstavi uprkos teškoj trenutnoj ekonomskoj situaciji.”

Posetioci iz cele Nemačke, ali i stručnjaci iz Holandije, Belgije, Švajcarske, Italije, Francuske, Velike Britanije, Turske i Španije, iskoristili su sajam da bi saznali više o inovacijama u nautičkoj industriji. Pored toga, u Dizeldorf su doputovali brojni proizvođači i zainteresovani stručnjaci iz SAD, Južne Amerike i Azije. Prema rečima organizatora sajma, veliku pažnju privukao je novi forum na temu održivosti “blue innovation dock”, na kome su se sastali predstavnici industrije, politike i međunarodnih udruženja radi dijaloga i razmene.

U hali 13 koja nosi naziv “Destination Seaside” se predstavila Portonovi marina, luksuzni rizort u Boki Kotorskoj.

Sledeći boot održaće se od 20. do 28. januara 2024. godine u Diseldorfu.