Tokom četiri dana događaja uživo u Diseldorfu, MEDICA i COMPAMED su postigli izuzetno uspešne rezultate. Vodeće svetske platforme za industriju medicine i dobavljače industrije medicinske opreme, predstavile su od 15. do 18. novembra 2021. godine obilje impresivnih inovacija. Konferencijski program je pokrivao širok spektar tema, pa je dopunjen digitalnim ponudama opravdao svoju međunarodnu prestižnu reputaciju. „Atmosfera u sajamskim halama bila je opuštena i puna optimizma; razgovori sa klijentima su pokazali da smo u brojnim stvarima premašili očekivanja. Ljudi su konačno mogli da lično uspostave nove i intenziviraju postojeće kontakte “, kaže Erhard Vienkamp, generalni direktor Messe Dusseldorf, vidno zadovoljan dok pravi pregled proteklih dana.

46.000 posetilaca (sa međunarodnim učešćem od 73 odsto) iz 150 zemalja iskoristilo je priliku da se lično poveže sa 3.033 izlagača MEDICA i 490 COMPAMED u Diseldorfu. Visoko motivisana publika je mogla da sazna sve o širokom spektru inovacija za ambulantnu i bolničku negu, uključujući svaki korak u razvoju i proizvodnji, kao i da isprobaju mnoge inovativne proizvode uživo u sajamskim halama.

„Brojke su ohrabrujuće i retko ko je na proleće očekivao da će biti na ovom nivou. Kombinacijom sajamskih događaja i digitalnih dodataka, MEDICA i COMPAMED su medicinskoj industriji dali snažne impulse. Izlagači su srećni što su došli u Diseldorf i već se aktivno raspituju o opcijama za učešće sledeće godine“, kaže Kristijan Groser, direktor zdravstvenih i medicinskih tehnologija u Messe Dusseldorf, odražavajući tako pozitivne signale koje su dali učesnici i trgovinska udruženja.

Industrijski portali MEDICA.de i COMPAMED.de dodali su niz digitalnih alata i mogućnosti koji su dopunili događaje uživo na sajmovima. Tako su korisnici mogli da pristupe strimingu uživo kako bi gledali predavanja i prezentacije sa svih stručnih foruma na sajmu, da se umreže preko specijalnog “matchmaking” alata za povezivanje; kao i da i dobiju informacije o inovativnim proizvodima u onlajn izložbenim salonima izlagača.

Srbija je 2021. imala najbrojnije učešće na sajmu MEDICA, a nastupilo je 5 firmi. PRIZMA iz Kragujevca se na sajmu MEDICA predstavila jubilarni 20. put. Prvo učešće su imali VISARIS, DUNAVPLAST i AKO MED, a po drugi put je nastupio ARMOR iz Azanje. Svi izlagači su preneli zadovoljstvo kvalitetom kontakata i nameravaju ponovno učešće sledeće godine.