decarbXpo

decarbXpo

Tehnologije za dekarbonizaciju industrije • klimatska neutralnost • očuvanje resursa • cirkularna ekonomija
Globlalni mega-trend klimatske neutralnosti suočava međunarodnu industriju i trgovinu sa izazovima koji se mogu prevazići samo sa inovativnim tehnologijama. Expo for Decarbonised Industries > decarbXpo je nova platforma za ovo rastuće tržište.
Pod skraćenim nazivom decarbXpo, ovaj sajam pruža sveobuhvatan pregled tema alternativnih izvora energije, očuvanja resursa, tehnologije hvatanja i skladištenja ugljenika i reciklaže.  decarbXpo povezuje industrijske i poslovne klijente sa izlagačima koji nude efikasna rešenja. Organizuje se uz podršku VDMA - Udruženja nemačke mašinogradnje i proizvođača industrijske opreme.
Pored izložbenog dela sajma, na decarbXpo će biti predstavljen visokokvalitetni program konferencija i foruma na temu istraživanja, nauke i industrije, koncipiran za proizvođače i za potencijalne korisnike tehnologija. Očekuju se zanimljiva predavanja na visokom nivou o dekarbonizaciji, zelenoj energiji, očuvanju resursa i cirkularnoj ekonomiji.

EuroCIS

EuroCIS

vodeći međunarodni sajam za retail technology - primenu IT i drugih tehnologija u maloprodaji

EuroCIS je visoko stručni međunarodni sajam na kom se predstavljaju inovacije i tehnološka rešenja vezana za maloprodaju. Održava se svake godine u Diseldorfu, od 2003. U godinama kada je na redu najveći svetski sajam za maloprodaju EuroShop, što je svake treće godine (sledeći put u februaru 2026), EuroCIS se održava kao jedan segment EuroShop-a pod imenom "Retail Technology".
Statistika iz 2022:
• 336 izlagača iz 32 zemlje, 52% van Nemačke (2019: 482 izlagača)
• 9.070 posetilaca iz 88 zemalja, 50% van Nemačke (2019: 13.000 posetilaca)
• 97% posetilaca su zadovoljni sajmom
• 86% posetilaca uključeno u proces donošenja odluka

Zašto učestvovati na EuroCIS? 
Ni jedan drugi sajam ne prikazuje dinamični tehnološki razvoj u retail industriji sa takvom ažurnošću kao EuroCIS. Ni jedan drugi sajam ne predstavlja IT rešenja za maloprodaju u tolikom obimu, u svim oblicima i sa svim funkcionalnostima. EuroCIS je vrlo fokusiran događaj koji okuplja relativno mali broj učesnika sa visokih pozicija, koji na ovaj sajam dolaze sa jasnim poslovnim namerama.

EuroBLECH

EuroBLECH

Vodeći svetski sajam tehnologija za obradu lima

EuroBLECH se neće održati 2020. ni 2021. Novi datumi su: 25-28. oktobar 2022.
EuroBLECH se održava svake druge godine i posetiocima nudi najnovija dostignuća iz oblasti tehnologija obrade lima.
Tu se proizvođači i dobavljači materijala, mašina, alata i sistema za obradu lima susreću sa stručnim posetiocima, koji imaju visoke zahteve i specifične potrebe u pogledu inovativnih, fleksibilnih i pristupačnih rešenja. Kao vertikalni sajam, EuroBLECH pokriva kompletan lanac stvaranja vrednosti u industriji obrade metala, i nudi jedinstvenu platformu za transfer znanja, pronalaženje jedinstvenih rešenja i povezivanje sa stručnjacima iz celog sveta. Čak 79% posetilaca EuroBLECH 2018 je u svojim organizacijama učestvovalo u procesu donošenja odluka o nabavci, a preko 23.000 posetilaca je došlo na sajam sa jasnim namerama o ulaganju.
Prethodni EuroBLECH 2018. je tokom četiri dana u Hanoveru okupio 56.307 posetilaca iz celog sveta i 1.507 izlagača iz 40 zemalja.
Organizator sajma je Mack Brooks Exhibitions

LABVOLUTION

LABVOLUTION

Vodeći evropski sajam za laboratorijsku opremu

2021. će se održati kao digitalni sajam

LABVOLUTION se održava svake druge godine i nudi najnovija dostignuća iz oblasti laboratorijske opreme, biotehnologija, medicinske i farmaceutske tehnologije.
Prethodni LABVOLUTION 2019. je tokom tri dana sajma u Hanoveru okupio 5.500 posetilaca i 277 izlagača .
Ponuda sajma
 • Lab technology and infrastructure, laboratory automation
 • Analysis & quality management
 • Informatics, digitization, big data
 • Chemicals, reagents, commodities and consumables
 • Applications and processes in the chemical, pharmaceutical and food industries, environment technology
 • Applications and research in biotechnology
 • Research institutes, universities, colleges
 • Associations and institutes
 • Services

Valve World Expo

Valve World Expo

Međunarodni stručni sajam za industriju ventila i armatura od 1998.
Valve World Expo se održava svake druge godine i predstavlja celokupan spektar tehnologija proizvodnje ventila i armatura koji se ugrađuju i primenjuju u gotovo svim industrijskim granama i procesima proizvodnje. Na sajmu ćete pronaći sve vrste ventila (aluminijumski, plastični, čelični, hidraulični...), kontrolne sisteme, proizvode srodne ventilima (odlivci, kuplunzi, dihtunzi, opruge), cevi i cevne proizvode srodne ventilima (prirubnice, spojnice, manometri), CAD sisteme, LDAR softver, uređaje za merenje i testiranje...

 

Statistički podaci iz 2022. godine:
380 izlagača iz 29 zemalja (286 izvan Nemačke)
11.450 m² izložbenog prostora
7.265 stručnih posetilaca

 

Sajamske ulaznice
Registracija posetilaca, kupovina ulaznica i prijava za kongres mogu se obaviti isključivo online preko stranice:
www.valveworldexpo.com/2130 (uz plaćanje karticom)
Cene ulaznica biće poznate naknadno.
Sajamske ulaznice ne važe kao karta za gradski prevoz.

REHACARE

REHACARE

Međunarodni sajam za rehabilitaciju, prevenciju, integraciju i negu
REHACARE je vodeći svetski sajam za rehabilitaciju i negu. Tu se prikazuju proizvodi, usluge i inovativna rešenja za ljude sa ljude sa invaliditetom, starije osobe i osobe sa posebnim potrebama. Svakog septembra se na REHACARE u Diseldorfu okupljaju stručnjaci iz ustanova za rehabilitaciju i bolnica, rukovodioci nabavke, proizvođači i distributeri medicinsko-rehabilitacione opreme, negovatelji, i krajnji korisnici.
Sajam REHACARE je osnovan 1977. godine, globalno je priznat i privlači posetioce i izlagače iz celog sveta.
Značaj sajma REHACARE potvrđuje statistika iz 2022. godine:
696 izlagača, od toga 364 izvan Nemačke
35.072 stručnih posetilaca iz preko 86 zemalja, 27% izvan Nemačke
52% posetilaca sa konkretnim namerama za ulaganje
73% posetilaca je uključeno u proces odlučivanja u svojim organizacijama
95% posetilaca bi preporučilo REHACARE i drugima

 

Interschutz

Interschutz

Vodeći svetski sajam za vatrogasnu industriju, spašavanje, civilnu zaštitu i bezbednost

INTERSCHUTZ se tradicionalno održava svake pete godine i nudi najnovija dostignuća iz oblasti protivpožarne i civilne zaštite. Sajam prate demonstracije uživo i uzbudljivi specijalizovani forumi za sve aspekte zaštite od požara, rešavanja katastrofa, spašavanja i bezbednosti. Bilo da se radi o požaru u porodičnoj kući ili u avionu, jakom zemljotresu ili poplavi, prvoj pomoći u slučaju nesreće ili kritičnom vremenu spašavanja - Interschutz pokriva celokupni spektar zaštite i sigurnosti.
Interschutz 2020. je odložen na 2022. kada je zabeležio 85.000 posetilaca i 1.300 izlagača iz 61 zemlje.
Prethodni Interschutz 2015. je tokom šest dana sajma u Hanoveru okupio 157.000 posetilaca iz celog sveta i 1.500 izlagača iz preko 50 zemalja.
Naredni Interschutz će se održati od 1. do 6. juna 2026.

drupa

drupa

Najveći svetski sajam štamparske industrije

Drupa je vodeći svetski sajam štamparstva, grafičke industrije i medija koji se od 1951. godine održava u Diseldorfu. Izložbeni asortiman obuhvata mašine, opremu, tehnologije, materijale, sredstava i pomoćnu opremu za štampanje, pripremu za štampu, 3D i funkcionalnu štampu.
Drupa se održava svake četvrte godine, a osnovana je 1951.
Drupa je jedinstvena platforma za industriju štampe i pakovanja koja prikazuje najnovije trendove, inovacije i rešenja koja oblikuju budućnost ovog sektora. Ovaj događaj je poznat po okupljanju svetskih stručnjaka industrije, pionira tehnologije i kreativnih umova pod jednim krovom.
Zašto posetiti sajam drupa?
 • Izložba: Istražite raznovrsne tehnologije, od digitalne i ofset štampe do proizvodnje pakovanja, završne obrade i još mnogo toga
 • Edukacija: Iskoristite seminare, radionice i diskusije vođene od strane lidera industrije kako biste unapredili svoje znanje
 • Umrežavanje: Povežite se sa profesionalcima, potencijalnim partnerima i dobavljačima iz celog sveta
Značaj sajma drupa potvrđuje statistika iz 2016. godine:
 • 1.823 izlagača iz 54 zemlje
 • 156.552 m² neto izložbenog prostora
 • 260.165 stručnih posetilaca iz 189 zemalja, od toga 75% izvan Nemačke
 • 1.824 novinara iz 73 zemlje
drupa sajmovi širom sveta
Sajam u Diseldorfu je vodeća svetska kuća za organizaciju sajmova u oblasti štamparske industrije. Pored glavnog događaja u Diseldorfu, organizujemo još šest sajmova iz drupa „porodice“:

ProWine Asia Singapore

ProWine Asia Singapore

Međunarodni sajam vina i jakih alkoholnih pića
Naredni ProWine Asia Singapore će se održati 2022.
ProWine Asia je najmlađi deo ProWein porodice sajmova. Prvi put u Singapuru je održan 2016. a u neparnim godinama se održava u Hong Kongu. ProWine Asia je vodeći sajam za vina i alkoholna pića na rastućem tržištu jugoistočne Azije. Otvoren je isključivo za stručne posetioce, kao što su uvoznici, distributeri, enoteke i druge maloprodaje, F&B menadžeri, direktori nabavke, somelijeri, ugostitelji, barmeni...
Najveći broj posetilaca ProWine Asia dolazi iz sledećih zemalja: Singapur, Vijetnam, Tajland, Malezija, Filipini, Indonezija.

U aprilu 2018. ProWine Asia je zabeležio:
• 270 izlagača iz 30 zemalja
• 15 nacionalnih štandova 
• 7.218 stručnih posetilaca iz 20 zemalja - 40% izvan Singapura

Osim izložbenog dela sajma, ProWine Asia nudi i posebne izložbe i predavanja:
• Champagne Lounge
• Spirit Bar
• Asian Wines & Home-Grown Craft Spirits and Beer
• WSET seminari i Masterclass-ovi
• Takmičenje u pripremi koktela

Paralelno sa ProWine Asia održava se sajam FHA - Food & Beverage u organizaciji Informa Markets. Sa 48.000 posetilaca i 2.000 izlagača iz 70 zemalja, ovo je najveći stručni događaj u oblasti hrane, pića i ugostiteljstva u celoj Aziji. Više informacija na www.fhafnb.com

glasstec

glasstec

Međunarodni sajam za proizvodnju, preradu stakla i proizvode od stakla

glasstec 2022: 928 izlagača • 29.278 stručnih posetilaca iz 126 zemalja
Sajam glasstec se održava svake druge godine u Diseldorfu, od 1970. godine, i predstavlja najveći međunarodni stručni sajam za industriju stakla u svetu. Izlagači iz različitih segmenata industrije stakla, uključujući proizvođače, trgovce i pružaoce usluga, predstavljaju svoje najnovije proizvode, tehnologije i rešenja. glasstec pruža idealnu platformu za razmenu znanja, umrežavanje i uspostavljanje poslovnih kontakata. Pored inovacija u oblastima ravnog stakla, šupljeg stakla, obrade, tehnologija proizvodnje, u fokusu su teme energetske efikasnosti, održivosti i arhitekture. Zbog široke ponude i bogatog pratećeg programa, glasstec privlači posetioce iz celog sveta i pruža sveobuhvatni uvid u raznolike primene stakla kao materijala.