Za posetioce

Zašto bih posetio međunarodni sajam?

  • Pronalaženje novih proizvoda - ko zaista želi da bude ispred konkurencije i da unese nešto novo u svoje poslovanje, ne sme da zaobiđe sajmove jer se tu predstavljaju noviteti
  • Kreativnost - uvid u inovacije i aktuelne trendove će Vam dati nove ideje za poslovanje
  • Nega kontakata - ukoliko sarađujete sa više firmi iz jedne branše, sajam je najjednostavniji i najpovoljniji način da ih sve obiđete na jednom mestu
  • Edukacija - vodeći sajmovi uvek nude i bogat program konferencija i predavanja, a u sajamskim halama možete sresti brojne stručnjake
  • Filter - iako preko interneta lako možete pronaći brojne dobavljače u određenoj branši, ne možete da ustanovite ko je pouzdan a ko je samo uložio novac u dobru reklamu. Na sajmu se jasno vidi ko je ozbiljan partner.

Planirate posetu sajmu u Hanoveru ili Diseldorfu?

Mi Vam možemo pomoći da lako i jednostavno isplanirate svoje putovanje na sajam, kao i da obezbedite ulaznice po nižim, pretprodajnim cenama.  Usluge koje nudimo posetiocima sajmova su:

  • savet u izboru sajma koji ćete posetiti
  • uvid u katalog izlagača i pomoć pri zakazivanju sastanaka
  • pomoć oko pronalaženja smeštaja i organizacije puta
  • pretprodaja ulaznica po nižim cenama nego na sajmu

Transfer do Hanovera

Avionom: iz Beograda do Hanovera postoji direktna avio-linija Wizz Air, utorkom i subotom. Jedan deo putnika na sajmove u Hanoveru dolazi avionom uz presedanje u Minhenu, Cirihu, Pragu,Od hanoverskog aerodroma do centra grada (glavne železničke stanice) saobraća brzi voz na svakih 30 minuta. Oznaka linije je S5 a vožnja traje oko 18 minuta. Direktno do sajma odnosno žel. stanice „Hannover Messe/Laatzen“ možete stići za 23 minuta brzim vozom oznake S8.

Drugi, ne mali deo putnika se odlučuje za veoma komotnu opciju Rail&Fly, koja podrazumeva avio prevoz do nekog drugog većeg nemačkog aerodroma uz dalje putovanje Inter-City-Express vozom po veoma povoljnim uslovima. Za ovu opciju preporučujemo aerodrome u Frankfurtu i Diseldorfu, zato što oni poseduju svoju železničku stanicu (presedanje sa aviona na voz je komotno i jednostavno) a nisu previše daleko od Hanovera pa vožnja vozom traje oko 2 sata i 40 minuta.

Autom: ukoliko putujete autom do Hanovera najkraći je put preko Budimpešte, Bratislave, Praga i Lajpciga, a put od Beograda iznosi oko 1.400 km. U navigacioni uređaj je potrebno da unesete grad:  „Hannover“, ulicu: „Hermesalee“ (poštanski broj 30521). Kada se približite Hanoveru, pratite znak “Messe”. Parking u okolini sajmišta košta 10 € po danu.

U centralnim gradskim sredinama Hanovera (i u još nekim gradovima u Nemačkoj) zabranjen je saobraćaj svim vozilima bez nalepnice koja potvrđuje da vozilo ima nizak nivo emitovanja izduvnih gasova. Ovo važi i za automobile registrovane van Nemačke. Nalepnica se može kupiti po prelasku nemačke granice u najbližoj agenciji za tehnički pregled (TÜV, Dekra itd.) ili onlajn, a više informacija potražite na internet strani www.umwelt-plakette.de.

Vozom: ukoliko putujete vozom do Hanoverskog sajma, imajte na umu da postoji železnička stanica u blizini sajma „Hannover Messe/Laatzen“. Za vreme sajmova često se ova stanica uvodi kao dodatno stajalište kako putnici ne bi morali da presedaju na gradski prevoz. Od ove železničke stanice do zapadnog ulaza na sajam vodi pokretna traka, tzv. “SkyWalk”.

Transfer u Hanoveru

Do hanoverskog sajmišta najjednostavnije doći gradskim prevozom. Linije 8 i 18 voze od glavne železničke stanice do severnog ulaza na sajam (Nord 1+2), a linije 6 i 16 do istočnog ulaza (Ost 3).  

Smeštaj u Hanoveru

Pošto sajmovi u Hanoveru privlače veliki broj posetilaca a hotelski kapaciteti su ograničeni, cene hotelskog smeštaja su uglavnom izuzetno visoke pa se većina putnika odlučuje za privatni smeštaj, motele ili smeštaj u nekom od okolnih gradova (npr. Hildesheim). Ukoliko Vam je potreban savet ili pomoć u pronalaženju smeštaja u Hanoveru, slobodno nam se obratite.

Transfer do Diseldorfa

Avionom: od Beogradskog aerodroma do Diseldorfa već godinama postoji direktna avio-linija, pa se većina putnika odlučuje na ovaj vid transfera. Avioni saobraćaju svakodnevno, nekim danima rano ujutro a nekim danima kasno uveče, pa se uglavnom može pronaći dobra konekcija. Ukoliko ipak vremena nisu odgovarajuća, dobra alternativa može biti presedanje u Beču ili Frankfurtu.

Posebna pogodnost je lokacija sajmišta u odnosu na aerodrom u Diseldorfu: udaljenost od svega 3 km se brzo prelazi taksijem ili autobusom br. 896.

Ukoliko putujete od aerodroma do centra Diseldorfa, vožnja do glavne železničke stanice traje 12 minuta. Vožnja do centra Kelna traje oko 40 minuta.

Autom: ukoliko putujete autom do Diseldorfa, spremite se na put koji od Beograda iznosi oko 1.550 km. U navigacioni uređaj je potrebno da unesete grad:  „Düsseldorf“, ulicu: „Am Staad“ (poštanski broj 40474). Kada se približite Diseldorfu, pratite znak “Messe”. Parking u okolini sajmišta košta oko 10 € po danu (nije ista cena za sve manifestacije).

U centralnim gradskim sredinama Diseldorfa (i u još nekim gradovima u Nemačkoj) zabranjen je saobraćaj svim vozilima bez nalepnice koja potvrđuje da vozilo ima nizak nivo emitovanja izduvnih gasova. Ovo važi i za automobile registrovane van Nemačke. Nalepnica se može kupiti po prelasku nemačke granice u najbližoj agenciji za tehnički pregled (TÜV, Dekra itd.) ili onlajn, a više informacija potražite na internet strani www.umwelt-plakette.de.

Transfer u Diseldorfu

Do sajmišta u Diseldorfu najjednostavnije je doći gradskim prevozom, a sajamska ulaznica važi kao i kao karta za besplatan gradski prevoz. Metro/tramvajske linije U78 i U79 voze od glavne železničke stanice do severnog ulaza na sajam (Messe Nord, kod hale 7). Autobus broj 896 vozi od aerodroma do istočnog i severnog ulaza, a autobuska linija 722 prolazi kroz centar grada i staje kod istočnog ulaza, upravne zgrade sajma i kongresnog centra CCD.

Transfer od Kelna

Za posetioce sajmova K, Medica i drupa ulaznica važi i kao karta za besplatan prevoz od Kelna do Diseldorfa i nazad, pa nije potrebno da kupuju dodatne vozne karte.

Posetioci ostalih sajmova u Diseldorfu uz kupljenu ulaznicu dobijaju i besplatan prevoz u VRR regiji koja ne obuhvata Keln, pa je za vožnju do Kelna potrebno da sami kupe dodatnu kartu koja košta 5,30 € po jednom pravcu (informacija iz januara 2019.)

Da bi se iz Kelna stiglo do sajma u Diseldorfu potrebno je brzim gradskim vozom (S-Bahn) ili regionalnim vozom stići do glavne železničke stanice Diseldorf, a zatim preći na metro/tramvajsku liniju U78 ili U79.

Smeštaj u Diseldorfu

Za vreme sajmova u Diseldorfu cene hotelskog smeštaja često budu veoma visoke pa se kao alternativa preporučuju hoteli u Kelnu ili privatan smeštaj u Diseldorfu. Ukoliko Vam je potreban savet ili pomoć u pronalaženju smeštaja, slobodno nam se obratite.